Ön itt van: FőoldalBemutatkozunk

Bemutatkozás

Szervusz! Köszönöm, hogy benéztél hozzánk!

 

 

Szeretnénk egy kicsit mesélni egyesületünk történetéről. Az egész 2003-ban kezdődött...

 

Őrmezőn a Csoki oviba jártunk, s egy évvégi kirándulással leptük meg magunkat. A gyerekek nagy örömére Rusztra mentünk, a vidámparkba, s olyan jól sikerült az út, hogy ezt még több követte. Rájöttünk, hogy nem csak a gyerekeknek, hanem nekünk, felnőtteknek is szükségünk van erre a kikapcsolódásra. Mindenki dolgozik, telnek a hétköznapok, senkinek semmire sincs ideje, s legalább a kirándulások alatt tudunk mi is beszélgetni, a gyerekek is örülnek egymásnak, s olyan helyekre jutunk el, melyek mindenki számára érdekesek.

A túrákra természetesen az ovis mag jött el, s a hozzánk kapcsolódó barátok. Mára már ők is a baráti társaságba tartoznak, s ők is hívhatnak ismerősöket a kirándulásokra. Szóval, ez ilyen egyszerűen működik nálunk, és mivel mindig jól sikerültek a túráink, mindig voltak visszatérő emberek új ismerősökkel.

Ekkor határoztuk el, hogy alapítunk egy egyesületet, és szélesebb körben megismertetjük magunkat. A családoknak nem sok programot szerveznek, mi csak ilyen kirándulásokat hirdetünk. Közülünk mindenki gyerekes, a legkisebb 2 éves volt amikor elhozták a szülők, a nagyobbak 13-15 évesek. Minden gyerek megtalálja a magának korban megfelelő társaságot, gyorsan össze szoktak barátkozni az újakkal.

Szempont, hogy csak olyan programokat szervezzünk, ami érdekes, élvezetes és nem fárasztó a gyerekeknek. Ez általában várlátogatás, szabadidő parkok, erdei túrázás, barlangászás stb. szokott lenni. Múzeumba, állatkertbe is megyünk, természetesen amire a gyerekek is igent mondanak. Viszont nem csinálunk például városnéző túrákat, mert az nagyon unalmas egy gyereknek!

Utunk alatt mégis sok ismerettel gyarapodnak, - ők is, mi is - hiszen nem feltétlenül kell végiggyalogolni egy egész várost, hogy egy kis történelmet, vagy természetismeretet adjunk át gyermekeinknek. Ha két napos útra indulunk, biztos, hogy elmegyünk egy szabadidő parkba, mellette megnézünk egy múzeumot, arborétumot, kastélyt vagy várat is, így lesz teljes a program!

A felnőttek életkora is vegyes, vannak 20-asok, 30-asok, de jön velünk néhány nagyszülő az unokákkal, s ők is jól érzik magukat.

Ha van kedvetek csatlakozni egy vidám csapathoz, gyertek el a következő kirándulásunkra!

Ha baráti társaságotok nagy, és nem szeretnétek másokkal vegyülni, viszont nincs gyakorlatotok a szervezésben, akkor szívesen megszervezzük a ti hétvégi kirándulásotokat is!

 

(Vezetőség)