Ön itt van: FőoldalInformációkItt a tavasz, kiránduljunk!

Itt a tavasz, kiránduljunk!

A tavaszi hétvégék egyikén, ha tehetjük, kiránduljunk, nézzük meg az ébredő természetet. A túrázás, kirándulás élménye mindenkit összehoz!

Most aktuális:

 

MEDVEHAGYMA TÚRÁK A KELETI-BAKONYBAN 2013 április 13-án, Az öt és tizenöt km-s vezetett túrák a Természetbarát Telepről indulnak, 9 órától 15-30 fős csoportokban. A túravezetők segítségével, útmutatásával lehetőség nyílik a medvehagyma kulturált, termőhelyet kímélő gyűjtésére, a túrák után a résztvevőket a szervező egyesületek  medvehagymás ételek kóstolására invitálják.              

További részletek:

 2013 április 13-án, a Pentele Természetjáró Egyesület és a Fejérmegyei Természetbarát Szövetség nyilt túrákat szervez a Keleti-Bakonyban.
A medvehagymáról már nagyon sokan hallottak, tudni vélik jótékony hatásait. Ám, kevesen ismerik magát a növényt, vegetációjának sajátosságait, így a gyűjtés során akaratlanul is károsítják az termőhelyeket. Az FMTSz aktivistái, a VADEX Zrt. szakemberei túrával, étel kóstolással fűszerezett ismereteket szeretnének átadni az érdeklődőknek.

Az öt és tizenöt km-s vezetett túrák a Természetbarát Telepről indulnak, 9 órától 15-30 fős csoportokban. A túravezetők segítségével, útmutatásával lehetőség nyílik a medvehagyma kulturált, termőhelyet kímélő gyűjtésére, a túrák után a résztvevőket a szervező egyesületek  medvehagymás ételek kóstolására invitálják.

Túra útvonalak:

Kisgyón – Melár – Erdei szentély – Kisgyón 5 km   

Kisgyón - Erdei szentély – Károly lak – Csikling vár – Kisgyón 15 km 

Túravezetőket a Fejérmegyei Természetbarát Szövetség  biztosítja.
                Kisgyón Természetbarát Telep, Pentel Kulcsosház 2013 április 13. 8-9 óráig