Ön itt van: FőoldalInformációkGyakori Kérdések

Gyakori kérdések

Regisztráció

Az új honlap elindulásával változott néhány dolog, amely a regisztrációt és a bejelentkezést érinti. Csak akkor szükséges ezek után regisztráció, ha nem rendelkezel Facebook azonosítóval. A mi kis online közösségünkre ez nem annyira jellemző szerintem. Akik az oldalainkat olvassák, akikkel kirándulni járunk, szinte kivétel nélkül ott vannak a Facebookon is. A bejelentkezéssel a honlap átveszi azokat az adatokat és a képet a Fb-ról melyeket a helyi regisztrációnál úgyis meg kellene adni. Tehát: Kényelmes, biztonságos, és nem kell még +1 jelszót megjegyezni. FONTOS! A Facebook jelszó nem kerül átvételre!

Aki esetleg nincs regisztrálva Facebook-on annak megmaradt a helyi regisztráció lehetősége is. Kérlek, ha ezt a lehetőséget választod, az adataidat a valóságnak megfelelően töltsd ki, az online jelentkezési rendszer miatt. Ha valaki nem azonosítható egyértelműen az adatai alapján, annak a jelentkezését a programokra nem vesszük figyelembe.

 

A honlapon az online jelentkezés/foglalás lehetősége csak a bejelentkezett felhasználóinknak engedélyezett!

Bejelentkezés

A normál bejelentkezésről nem kívánok sokat írni. A főoldalon teheted meg a Bejelentkezés modul használatával. Felhasználónév-Jelszó-Belépés. Ennyi, és máris láthatod a regisztrált felhasználóknak szóló menüpontokat illetve tartalmi elemeket is.

1. A bejelentkezés Facebook azonosítóval ugyanúgy a főoldalon a bejelentkező ablakban a következő nyomógombra kattintva történik:

2. Ekkor kinyílik a normál Facebook ablak és bekéri a bejelentkezés adatait. Ha már másik böngészőablakban be vagy jelentkezve a Fb-ra akkor ez a lépés kimarad.

fbapprove3. A Facebook érzékeli hogy egy regisztrált honlapról fogsz bejelentkezni, ami felé ő elküldi azokat a NYILVÁNOS adataidat amiket a Facebookon megadtál. Ezt viszont KÜLÖN ENGEDÉLYEZNED KELL az erre szolgáló ablakban.

 

4. Ezek után ugyanúgy mindent láthatsz mintha a Moné honlapra lennél regisztrálva.

MIVEL A JELSZÓ NINCS ÁTVÉVE, A RENDES BEJELENTKEZÉSSEL NEM FOGSZ TUDNI BELÉPNI EZEK UTÁN SEM, CSAK A FACEBOOKON KERESZTÜL!

Ha mégis szeretnél FB nélkül is belépni, akkor az adataidat szerkesztened kell. Lásd: A felhasználói azonosító című bejegyzés.

A felhasználói azonosító

Ha a Facebookról regisztráltál, a rendszer ad neked egy felhasználói azonosítót. Nos ez az esetek többségében enyhén szólva értelmetlen és bonyolult. Akit zavar, az könnyen megváltoztathatja. Ennek módja bejelentkezés után kiválasztod a lap fobb felső sarkában található Adataim menüpontot. A megjelenő oldalon az avatarod felett van egy szürke nyomógomb Szerkesztés. A lenyomása után a megjelenő menüből válaszd az Adatlap frissítése lehetőséget. Megint megjelenik egy új oldal, ahol az oldalak kis fülecskékkel választhatóak ki. Te kiválasztod az Elérhetőségek fülecskét, és ráklikkelsz.

Ezek után megjelennek a regisztráció során megadott, vagy átvett adatok. Itt megkeresed a Felhasználónév: sort és az ott látható nevet átírod valami normálisra. Ékezet használatát kerüld kérlek. Bár elvileg használható lenne, de ezt a fejlesztők nem annyira veszik figyelembe, így lehet hogy valahol hibát okozna. Ha esetleg  megadod itt a jelszót is, akkor ezek után a facebookon keresztül és a sztenderd bejelentkezéssel is be fogsz tudni lépni.

Az ellenörző mező (CAPTCHA)

recaptcharefreshA honlapon a kéretlen leveltől (spam) szeretnénk magunkat és a szerverünket megvédeni. Vannak olyan programok, melyek képesek a levélküldési űrlapokat automatikusan megnyitni és iszonyatos mennyiségő levéllel megbombázni minket. Ezért el kell dönteni az adatbeviteli űrlapoknál hogy vajon ember, vagy egy program próbálja kitölteni azt. Erre szolgál az ellenörző kód másnéven CAPTCHA.

Mi - mint a honlapok zöme manapság - a Google által üzemeltetett reCaptcha szolgáltatást használjuk erre.


Használata egyszerű. Kiad egy képet melyen betűk vannak. Ezeket kell a kép alatti mezőbe bemásolni. Néha a képek szinte olvashatatlanok, ekkor lehet új képet kérni, a kép mellett lévő három gomb közül a legfelsőt (refresh) választva. Kicsit macerás a dolog, de sajnos más módszert még erre nem találtak ki.

Bejelentkezett felhasználóinknál erre nem annyira van szükség, így ahol biztonságilag indokolt csak ott használjuk.

Mi a jelentkezés és mi a foglalás?

A két fogalom között a különbség a pénzügyi teljesítés. Ameddig nem fizetted be az előleget vagy a teljes részvételi díjat, addig "csak" foglalásról beszélünk. Amennyiben átutaltad, vagy készpénzben kifizetted a részvételi díjat akkor válik foglalássá. A Foglalásodat tőled senki nem fogja már elvenni. Aki az előírt határidőre némi noszogatás hatására sem hajlandó a befizetni a szükséges összeget, annak a jelentkezését töröljük. Nem engedjük, hogy komolytalan vagy meggondolatlan felhasználók veszélyeztessék egy egy program megvalósítását.  

Hogyan működik a foglalás?

Join Now ButtonAz Egyesület által szervezett programokat a honlapunkon a Programjaink menüpont alatt találjátok. Többféle nézetben is megnézhetitek őket. Az egyes programok leírása mellett van egy foglalás nyomógomb. Ezzel kedheted a műveletet.

Az ezt követő Űrlapot értelem szerűen kéretik kitölteni. A felhasználó - aki a foglalást indítja - adatai átvételre kerülnek, így kényelmesbbé tettük a foglalást.

Az űrlapon van egy "Jelentkezők:" sor. It választhatjátok ki, hogy hányan jöttök. A kiválasztás után a jelentkezési lap lefelé kinyílik és megadhatjátok a csoport tagjainak az adatait is. Az egyéni csak egy személy jelentkezését teszi lehetővé, a csoportos jelentkezés pedig családok, barátok közös foglalásának lebonyolítására használható. Csak akkor érdemes foglalást indítani, ha a jelentkezők számával, a várható anyagi kötelezettségekkel tisztában vagytok.

A foglalás véglegesítése előtt ne felejtsetek el a következü sor előtti kicsi kockára klikkelni: Elolvastam és elfogadom a következő dokumentumban leírtakat:  Feltételek és tudnivalók * enélkül a foglalás nem lehetséges.

Ha a foglalási képernyőt otthagyod és csak később térsz vissza, a rendszer időközben ki fog léptatni biztonsági okokból. ekkor a következő üzenetet kapod és kezdhetsz mindent előröl. :(

A munkameneted lejárt. Kérjük, jelentkezz be újra.

Csoportos jelentkezés hogyan működik?

A csoport kétszámának kiválasztása után megadtad a csoportodba tartozó jelentkezők adatait. A csoport létszáma a későbbiekben nem módosítható, csak a foglalás törlésével és új foglalás felvitelével h. A csoport tagjainak neve viszont módosítható lesz a később is. Például ha a legnagyobb fiú helyett a kislányod barátnője jön, simán átírható a név. Jelenleg a nevek módosításához küldj egy email-t. A funkció hamarosan elérhető lesz a Foglalásaid menüpont alól is.

Te leszel a kapcsolattartó. Te gondoskodsz róla, hogy a részvételi díj - ha nem csak a saját családodról van szó - a csoportodba tartozó személyektől be legyen szedve. Az adatok megadása után a következő képernyőn az adatokat leellenőrizheted és megjelenik a teljes fizetendő részvételi díj is. Ha az ellenőrzés rendben akkor véglegesítheted a foglalást. Erről Te is és az adminisztrátor is email üzenetet kaptok. Innentől kezdve csak az a dolgod, hogy az előleget és később a teljes részvételi díjat befizesd és részt vegyetek a programunkon.

Fontos! A foglalási azonosítódat tüntesd fel az átutaláskor.

Foglalás módosítása

Az általad végrehajtott sikeres foglalásokat megtalálod a Programok/Foglalásaid menüpont alatt. (Persze csak akkor látod, ha bejelentkeztél) Ha a program címére kattintasz előjön a foglalás.  Jelenleg a foglalás nem módosítható. a résztvevők nevének változtatása esetén küldj egy e-mail-t és mi átírjuk a személyi változásokat. Egyéb változtatás csak a foglalás törlésével és újra felvitelével lehetséges. Fontos! Ha már fizettél be pénzt az előző foglalásod alapján akkor küldj egy email-t és átkönyveljük az új foglalásodra az összeget. Ha elfelejted, akkor sincs baj, hiszen belőled csak egy van és a befizetés mindenképp beazonosítható. A törölt foglalások még aktívként fognak látszani addig, míg az adminisztrátor nem érvényteleníti végérvényesen. Míg nem tűnik el, addig mehet a "mégis-mégse-mégis-mégse" :)

 Következő válasz helye

Ezeket a tudnivalókat a Ti kérdéseitek alapján állítottuk össze.  Ha olyan kérdés érkezik, melyet többen is megkérdeznek, akkor ezt a listát bővíteni fogjuk. Kérdezzetek hát bátran, de mielőtt ezt megtennétek, nézzetek be ide, hátha már itt olvashatjátok a választ.

end faq