Ön itt van: FőoldalProgramjainkTervezett programokFraknó-Kismarton

Fraknó-Kismarton

Úticélunk

1Többször voltunk már, mindig nagyon jól sikerült. Igazi ász kirándulás.

A Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó vára. A vár a környéken az egyetlen, amelyet a törökellenes háborúk alatt soha nem foglaltak el. Az Esterházy hercegek drága ékszereinek és értékes tárgyainak biztonságos „trezorja” volt. A család évszázadok során összegyűjtött kincsei napjainkban is megtekinthetők itt. Történelmi kiállítása, melyben szerepelnek fegyverek, ruhák, háztartási eszközök, stb. amiket a család felhalmozott, mindenkit leköt!Július-augusztusban a fraknói várban hétvégenként a gyerekeknek középkori játékokat szerveznek, van király, királynő , vásári komédiások, bajvívás, stb., és természetesen beöltöztetik a gyerekeket is, így lehet részt venni a programon.

2A kismartoni Esterházy-kastély, mely több mint 300 évig a hercegi család fő lakhelye volt, Burgenland legjelentősebb kulturális műemléke. Az ünnepi díszben pompázó termek életre keltik a hercegi múltat és az Esterházy udvar életét. 2010-től az Esterházy család történetét bemutató kiállítás látható itt ahol megismerkedhetünk többek között az Eszterházyak szokásaival. Egyéb programok: Séta a városban, Dóm, Bergkirche, Haydn Mauzóleum, kastélypark.

Ez a program kombinálható, akár több napos kirándulást is lehet tenni a környéken, mert annyi a látnivaló.Visszafelé meg lehet állni Sopronban, ahol van egy nyári bob pálya is, vagy Nagycenken (Széchenyi kastély és Mauzóleum) , itt akár lovagolni vagy az erdei kisvasúton utazni is lehetséges. Érdekes látnivaló fertőrákosi ásványmúzeum, a sarudi Fertő-tavi kiállítás és a fertődi Eszterházy kastély is.

Helyszínen fizetendő belépők

Fraknói Eszterházy vár 6/5 EUR
Kismarton Eszterházy kastély 6,50 EUR
Haydn Mauzóleum 2 EUR

 

Részvételi díj előzetes kalkulációja 50 főre számolva:

 Részvételi díj: 5000.- Ft/fő

A pontos összeg függ a résztvevők számától, árfolyam/árak változásától. A pontos részvételi díjat a program meghirdetésekor újrakalkuláljuk.

A programot 2012.12.08-ra tervezzük

Előzetes jelentkezés

Generated with MOOJ Proforms
* Kötelezően kitöltendő mezők
Kapcsolat
Neved: * Kérjük add meg a neved.
E-mail címed: * Kérlek add meg az elérhetőséged. Ezen a címen fogunk megkeresni ha a programra elegendő jelentkező lesz.
Hányan jönnétek? * Ha megvalósul a program, hányan jönnétek?
Megjegyzés Ha közlendőd, kérésed van azt írd ide. Amint tudunk válaszunkkal megkeresünk a fenti címen.