Ön itt van: FőoldalProgramjainkTervezett programokCesky Krumlov

Cesky Krumlov

Úticélunk

1Ez a középkori városka a világörökség része, de híres a hangulatos, többszáz éves sörözőiről is! Gyönyörű a várkastély is és az egész környék.

Cesky Krumlov rendkívül kedvelt turista célpont. A világ minden tájáról érkeznek idelátogatók, hogy megcsodálják a várat, a Szent Vitus gótikus templomot, a Schiele Múzeumot, a várban lévő barokk színházat, vagy sétáljanak egyet a múltat idéző kis utcákon és beüljenek a számtalan ki étterem valamelyikébe egy finom ebédre. A város több mint 300 történelmi épületet foglal magába, és légköre is páratlan. Cesky Krumlov nem csupán egy szabadtéri múzeum, hanem egy élő város, mely számtalan kulturális és egyéb programmal is várja az idelátogatókat.

A környéken is rengeteg a látnivaló: 10 kilóméterre a várostól található Bohémia egyik legöregebb monostora, a Zlata Koruna (arany korona), és 30 kilóméterre a Hluboka Vár, amely a 12. Században épült, de később a Windsori Kastély mintájára építették át. Érdemes még ellátogatni a Sumava Nemzeti Parkhoz is, amely a Cseh-Osztrák határnál található.

2Tervezett program

1. nap: Indulás kora reggel Budapestről. Útközben megnézzük a melki Apátságot - ( http://www.sacred-destinations.com/austria/melk-abbey.htm), este érkezünk Lipno nad Vltavuba, ahol a szállásunk lesz. Vacsora.

2. nap: Reggeli után egésznapos kirándulás Cesky Krumlovba. Megnézzük a kastélyt és környékét, sétálunk a központban... Este vacsora a hotelban.

3. nap: Reggeli után megnézünk egy működő kolostort Vyssé Brodban www.vyssibrod.cz , majd elindulunk hazafelé. Megállunk a Bécs melletti Laxenburgban www.schloss-laxenburg.at , itt az osztrák császárok romantikus kastélya található egy csodaszép park közepén! Útközben ebéd vagy vacsora lesz, programtól függően.

Aki megelégszik azzal, hogy kívülről nézze meg a műemlékeket, spórolhat egy keveset (pl. a templomok, parkok, medve park, stb. ingyenesek,) de szerintem kár lenne bármit is kihagyni! Program változtatható, pl. megnézhetjük Linzet, vagy a bécsi Schönbrunnt/állatkertet is.

Az ellátás a következőképpen alakul: első nap vacsora, 2. nap: reggeli+vacsora, 3.nap: reggeli és ebéd.

Szállás Lipto nad Vltavuban, tó mellett, az Alpok szomszédságában 3***-os hotelben. Elhelyezés 3 -4 ágyas fürdőszobás szobákban. Igény esetén 2 ágyas is van!

Helyszínen fizetendő belépők

melki Apátság 8,80/6,30 EUR
Kastély 240/140 CSK
Kolostor 135/115 CSK
Laxenburg 6/3 EUR

Részvételi díj előzetes kalkulációja 50 főre számolva:

 Részvételi díj: 24.500.- Ft/fő, gyerekeknek 12 éves korig 23.500.- Ft/fő

A pontos összeg függ a résztvevők számától, árfolyam/árak változásától. A pontos részvételi díjat a program meghirdetésekor újrakalkuláljuk.

A programot 2012.10.20-22-re tervezzük

Előzetes jelentkezés

Generated with MOOJ Proforms
* Kötelezően kitöltendő mezők
Kapcsolat
Neved: * Kérjük add meg a neved.
E-mail címed: * Kérlek add meg az elérhetőséged. Ezen a címen fogunk megkeresni ha a programra elegendő jelentkező lesz.
Hányan jönnétek? * Ha megvalósul a program, hányan jönnétek?
Megjegyzés Ha közlendőd, kérésed van azt írd ide. Amint tudunk válaszunkkal megkeresünk a fenti címen.